Pinterest • O catálogo de ideias do mundo todo

Explore Seu, Its e muito mais!

de Vimeo

Polítiques de l'asfalt. Propostes de canvi sobre ciutat i mobilitat urbana

Polítiques de l’asfalt. Propostes de canvi sobre ciutat i mobilitat urbana on Vimeo

Conjunt de tres edificis d’autor desconegut construïts a principi del segle XX, amb façana de pedra projectada unitàriament però resolta segons una composició molt poc rigorosa, que canvia de manera arbitrària.

Seu del Districte de l'Eixample 1893 Architect: Pere Falqués i Urpí

Interior d'Illa Jardins de Maria Matilde Almendros o Jardins de Calàbria del Barri de Sant Antoni del Districte de l'Eixample en Barcelona Catonia Spain Places

Els interiors d’illa de l’Eixample són un dels grans descobriments dels darrers anys. Espais mig abandonats que malvivien de qualsevol manera s’estan convertint en espais cívics pioners en la concepció de ciutats, tal com havia previst Ildefons Cerdà fa molt de temps. Són un fenomen propi de la ciutat i per tant un pol d’atracció per al turista que vol viure l’autèntica Barcelona. Entre els últims enllestits destaquem l'interior d'illa Flora Tristán o el de Clotilde Cerdà.

Seu del Districte de l'Eixample. Architect: Pere Falqués i Urpí. Barcelona - Aragó (por Arnim Schulz em Flickr)

La part central dels jardins està ocupada per una àrea de jocs infantils per als més menuts, envoltada per un gran parterre enjardinat amb lavanda, romaní i altres plantes aromàtiques. Entrant a l’esquerra, hi ha una altra zona de jocs per a nens més grans. Al fons de l’interior d’illa hi trobem l’especie d’arbre més antiga que existeix, el ginkgo biloba, que destaca entre els més de 14 tipus que s’han plantat en aquest espai, com ara la magnòlia, la xicranda o l’ametller.

Espai dedicat a la periodista i realitzadora de televisió Mercè Vilaret Llop, (Barcelona 1943, Sant Cugat del Vallès 1993). Una de les primeres realitzadores de televisió a Catalunya, desenvolupant la seva vida professional a TVE primer als estudis de Miramar i posteriorment als de Sant Cugat. Premi Ciutat de Barcelona, en l’apartat de televisió, l’any 1978.

La il•luminació de l’espai també ajuda a seguir el cami suggerit. A la zona més assoletllada de l’interior d’illa, els més petits podran gaudir d’una àrea de jocs infantils. Les parets que envolten els jardins s’han cobert amb heures.